Bloomberg Strateeg Verklaart Key Macro Drivers voor Prijzen van Goud en Bitcoin

Op donderdag (22 oktober) gaf Mike McGlone, een Senior Commodity Strategist bij Bloomberg Intelligence (BI), Bloomberg’s onderzoeksafdeling op de Bloomberg Terminal, een interview, waarin hij uitlegde waarom hij verwacht dat de BTC-prijs tegen 2025 $100K zal bereiken en waarom goud nog steeds de moeite waard is om te kopen ondanks het grotere opwaartse potentieel van Bitcoin.

McGlone’s opmerkingen over goud en Bitcoin tijdens een interview met David Lin, Associate Producer voor Kitco News.

McGlone begon met te vertellen waarom hij gelooft dat de Bitcoin-prijs in 2025 $100.000 zal bedragen:

„Het belangrijkste aan Bitcoin is dat ik niet zie wat het gaat stoppen om te doen wat het het grootste deel van zijn leven heeft gedaan – en dat is het waarderen. Het belangrijkste wat het heeft gedaan sinds het naar $100 en dan $1000 en dan $10.000 ging, wat echt de consolidatieprijs is voor de laatste drie jaar, is dat het gewoon een geschiedenis heeft van het toevoegen van nullen, en dus als je daar wat volwassenheid aan toevoegt, wat we zouden moeten zijn omdat de volatiliteit afneemt – het wordt steeds meer geadopteerd – om naar de volgende nul te gaan, dat wil zeggen van $10.000… het zou waarschijnlijk… acht jaar moeten duren, maar dan houd ik rekening met alle andere factoren…“

Wat betreft Bitcoin’s correlatie met goud, zegt McGlone dat hij verwacht dat dit doorgaat:

„Ja, ik denk dat het doorgaat als Bitcoin een meer volwassen digitale versie van goud wordt.

„Kijk maar naar de 12-maanden correlaties… rond 0,77, 52-week is rond 0,5. Het belangrijkste feit is dat het de hoogste ooit is. Nu volgt Bitcoin het goud, en het goud heeft nieuwe hoogtepunten gemaakt, maar de macro-economische omgeving is, denk ik, vrij belangrijk, dat wil zeggen ongekende schuld ten opzichte van het BBP [ratio], kwantitatieve versoepeling, negatieve tarieven… dat maakt dingen als goud en Bitcoin aantrekkelijk.

„Dan kijk je naar de correlatie met de aandelenmarkt. Veel mensen wijzen daar op, maar ik denk dat het veel valser is, dat wil zeggen dat Bitcoin al tien jaar bestaat… in de afgelopen tien jaar is het gewoon een zeer belangrijke rally-aandelenmarkt geweest… dus op een gegeven moment, wanneer we enige normalisering zien in die beurswaardering, misschien een berenmarkt, misschien gewoon een periode van onrendabele prestaties, dan denk ik dat we veel stromen meer zullen zien kantelen naar dingen als goud en Bitcoin voor prestaties“.

McGlone zei ook dat, hoewel het waar is dat naarmate Bitcoin volwassener wordt, het meer en meer gaat handelen als een winkel van een waarde in plaats van een risicobedrijf en dat dezelfde macrofactoren de prijzen van zowel goud als Bitcoin de komende vijf jaar gaan verhogen, het nog steeds de moeite waard is om te investeren in goud, ook al heeft het minder opwaarts potentieel dan Bitcoin:

„Nieuw versus oud en risico’s. Ik bedoel, we weten allemaal dat Bitcoin de nieuwe technologie is. Het zou kunnen mislukken. Ik weet het niet; ik kan niet voorspellen wat er echt gaat gebeuren met de technologie. En regelgeving – het zou kunnen worden verboden, het zou kunnen worden weggereguleerd.

„Goud is al voorbij dat. Weet je, het was verboden in dit land in de jaren 30, en nu is het teruggekomen…

„Ik denk dat de mensen er steeds meer achter komen dat zolang er vraag is naar en acceptatie van deze digitale winkel van waarde, de prijs hoger moet worden omdat het aanbod daalt.“

Tot slot, zoals de strateeg van Bloomberg afgelopen woensdag in een tweet uitlegde, is hij van mening dat de Bitcoin-prijs een behoorlijke kans heeft om tegen het einde van het jaar tot 14.000 dollar te gaan:

#Bitcoin heeft een goede kans om zijn 14.000 dollar te bereiken voor ongeveer 2x winst dit jaar, naar onze mening. Gelijkaardig aan #crudeoil in 2019, begon de benchmarkkrypto 2020 dichtbij het lagere eind van een waaier die eenvoudig hoger zou moeten breken. pic.twitter.com/rcWsuEb9y1.

– Mike McGlone (@mikemcglone11) 21 oktober 2020

admin

Zurück nach oben