Iran Licenties 14 Bitcoin Mining Farms, Verlaagt het elektriciteitstarief tot 47% voor mijnwerkers.

Iran heeft naar verluidt vergunningen afgegeven voor 14 bitcoin-mijnbouwbedrijven en zal tot 47% van het elektriciteitstarief verlagen om geautoriseerde cryptocentrische mijncentra te ondersteunen. Crypto-mijnwerkers zullen zich binnenkort moeten registreren bij de overheid.

Iran Vergunningen Meer Crypto-mijnbouwbedrijven

De Islamitische Republiek Iran heeft naar verluidt vergunningen afgegeven voor 14 cryptocurrency mining farms, elk met een capaciteit van 300 megawatt, Teheran-hoofdkwartier Mehr nieuwsagentschap gemeld zondag.

Cryptocurrency mining is een toegestane activiteit in Iran sinds juli vorig jaar en het ministerie van industrie, mijnbouw en handel van het land heeft meer dan 1.000 vergunningen afgegeven aan crypto-mijnwerkers. Echter, niet alle geautoriseerde mijnbouwbedrijven zijn momenteel in bedrijf. In mei gaf Iran Iminer, een mijnbouwbedrijf met een vergunning van 7,3 miljoen dollar, een vergunning.

Desalniettemin probeert Iran een groeiend aantal mijnwerkers te bestrijden die hun materiaal het land binnensmokkelen. Mostafa Rajabi Mashhadi, plaatsvervangend hoofd van Iran’s Power Generation, Distribution, and Transmission Company (Tavanir), zei dat de Iraanse regering 1.000 illegale cryptocurrency mijnbouwbedrijven heeft geïdentificeerd die over het land zijn verspreid.

De mijnwerkers zijn naar Iran gekomen, grotendeels als gevolg van de gesubsidieerde elektriciteitstarieven. Uit de gegevens blijkt dat de mijnbouwbedrijven in Iran maar 0,01 tot 0,05 dollar betalen voor één kilowattuur (kWh) aan elektriciteit. De tarieven stijgen echter verviervoudigd tijdens het zomerseizoen, van juni tot september. De Financial Tribune meldde zondag:

„In een poging om geautoriseerde cryptocurrency mining te ondersteunen, zei Iran Power Generation, Distribution and Transmission Company (Tavanir) dat het tot 47% van het elektriciteitstarief voor mijnwerkers zal verlagen tijdens de piekperiodes.“

Mostafa Rajabi vertelde staatstelevisie dat het doel van de tariefbesnoeiing is om wettelijke mijnbouwbedrijven tijdens de vier zomermaanden te steunen. „Om in aanmerking te komen voor de stimuleringsmaatregelen, kunnen de mijnwerkers deelnemen aan of investeren in de recente efficiëntieplannen van Tavanir, zoals het lopende project om een miljoen oude (gasgestookte) airconditioners te vervangen door energiezuinige AC’s,“ citeerde de publicatie hem zoals hij zei.

Ondertussen, zullen de mijnwerkers van cryptocurrency spoedig met de overheid moeten registreren. De Iraanse Ondervoorzitter Eshaq Jahangiri Kouhshahi kondigde vorige week aan:

„Mijnwerkers zullen hun identiteit, de grootte van hun mijnbouwbedrijven en hun mijnbouwapparatuur moeten bekendmaken bij het Ministerie van Industrie, Mijnen en Handel.“

admin

Zurück nach oben