Kava lanceert Hard V2 om het eerste volledige uitleenprotocol in het Cosmos-ecosysteem te worden

Kort na de lancering van Stargate betreden Cosmos-ecosysteemketens de DeFi-arena.

Kava, een DeFi-centrisch blockchain-project gebouwd op de Cosmos SDK, heeft de gelijktijdige release van Kava 5.1 en Hard Protocol V2 aangekondigd, wat de volledige lancering markeert van tweezijdige leenmarkten op de Kava-blockchain

De Kava 5.1-upgrade is een aanzienlijke prestatieverbetering ten opzichte van eerdere hoofdversies, waarbij het team beweert dat de doorvoersnelheid vertienvoudigd is door „consensusverbeteringen“. De upgrade bevat ook verbeteringen aan de BEP3-relayer die fungeert als de verbinding met Binance Smart Chain, en andere verbeteringen aan API’s en algemene betrouwbaarheid.

De lancering van Kava 5.1 is gebundeld met Hard Protocol V2, het interne uitleenprotocol van Kava dat op dezelfde manier werkt als Compound. De V2 maakt het mogelijk om de activa die aan de keten worden geleverd, te lenen, waardoor het een volledig functioneel uitleenprotocol wordt. In combinatie met Kava’s belangrijkste DeFi-app, een stablecoin-protocol vergelijkbaar met Maker, biedt het project nu een volledig ecosysteem voor leningen binnen het Cosmos ‚internet van blockchains‘.

De upgrade komt kort na de release van Stargate , een uitgebreide Cosmos-upgrade die het Inter Blockchain Communication-protocol of IBC, een belangrijk onderdeel van de Cosmos-whitepaper, mogelijk maakte. Het Cosmos-ecosysteem verschilt van de meeste andere protocollen vanwege zijn heterogeniteit. Elk project dat op Cosmos voortbouwt, is een onafhankelijke blockchain die wordt aangedreven door zijn eigen set knooppunten, waardoor het zich onderscheidt van projecten zoals Polkadot, waar de parachains een gemeenschappelijke set validators delen.

IBC biedt de communicatie-overlay die het gemakkelijk maakt om de interoperabiliteit te behouden tussen alle ketens die op de Cosmos SDK zijn gebouwd, en in mindere mate met blockchains buiten het ecosysteem

De Cosmos SDK wordt gebruikt door een aantal opmerkelijke platforms, waaronder Binance Chain, Terra en Secret. Binance Smart Chain maakt gebruik van een aangepaste versie van Ethereum , hoewel deze nauwe interoperabiliteit onderhoudt met de Cosmos-gebaseerde Binance Chain. De afzonderlijke implementatie van de DeFi-centrische Binance Smart Chain betekent dat Kava’s release het het eerste volledige DeFi-uitleenplatform binnen Cosmos maakt.

Kava en Hard richten zich sterk op cross-chain-activa, met name Bitcoin ( BTC ), XRP en Binance Coin ( BNB ). Het Kava-platform verschilt niettemin van de meeste andere DeFi-omgevingen, omdat het decentralisatie opoffert door actief projecten te beoordelen die aan zijn keten willen voortbouwen. Het doel is om er een „App Store“ van samengestelde DeFi DApps van te maken, vertelde Brian Kerr, CEO van Kava, aan Cointelegraph. Het team doet ook een gok voor institutionele acceptatie van zijn kredietplatform, en positioneert het als een lucratieve kans voor institutionele beleggers die hun BTC-posities willen uitbreiden. Het Hard Protocol biedt momenteel een rendement met dubbele cijfers op de meeste van zijn activa, inclusief BTC, hoewel de hoge niveaus gedeeltelijk het gevolg zijn van beloningen voor liquiditeitsmining.

admin

Zurück nach oben